Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dočekali novi izgled

Nakon 3 godine radova krenula nastava u Tehničkoj školi N. Tesla

Tehnička škola Vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/6
03.05.2013.
u 11:17

Ono prije je bila katastrofa. Sada možemo reći da su uvjeti stvarno super. U svakom slučaju oni uvjeti prije i ovi danas se ne mogu nikako uspoređivati, rekao je učenik prvog razreda elektrotehničkog smjera Mato Vidić.

Poslije tri godine od kako su počeli radovi na obnovi Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru, provođenja nastave u nemogućim uvjetima, prosvjedima učenika i roditelja i prijetnjama bojkotom danas su učenici ove škole konačno krenuli na nastavu u obnovljenim prostorima škole.

– Želim se zahvaliti svima na strpljenju koje su pokazali dok je trajala obnova. Isto tako želim se i ispričati, prije svima učenicima, njihovim roditeljima i zaposlenicima škole, u ime svih mojih prethodnika u Ministarstvu obrazovanja što su se radovi ovoliko otegli i što se nastava provodila u teškim uvjetima, rekao je ministar obrazovanja u Vladi RH Željko Jovanović koji je danas posjetio školu.

Podsjetio je da su dvije tvrtke završile u financijskim problemima radi preniske cijene koja je na javnom natječaju dobivena za obnovu školu te da je radove završio tek treći izvođač. Upravo radi toga najavio je da će se u budućnosti morati donijeti neki zakon ili pravilnik koji bi spriječio dampinške cijene u javnim natječajima a sve kako se ne bi dogodio još jedan slučaj Tehničke škole. Zadovoljni s novim uvjetima u školi su i učenici koji su u protekle tri godine prošli pravu kalvariju. U 21 stoljeću 475 učenika ove škole nastavu je pohađalo u zimi hladnim učionicama koje se ne mogu zagrijati, a ljeti vrelim učionicama bez zraka. Većina prozora na školi se nije mogla otvoriti jer su radi sigurnosti bili zakovani, imali su na raspolaganju jedan toalet, niz učionica je bio vlažan radi prokišnjavanja, instalacije neispravne...

– Ono prije je bila katastrofa. Sada možemo reći da su uvjeti stvarno super. Sve prelijepo izgleda, čisto je, uređeno. U svakom slučaju oni uvjeti prije i ovi danas se ne mogu nikako uspoređivati, rekao je učenik prvog razreda elektrotehničkog smjera Mato Vidić. Ravnatelj škole Đorđe Lukić najavio je da će službena svečanost otvaranja škole biti 17. svibnja te još jednom zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se problem obnove riješi. Podsjetio je i da su učenici ove škole i u vrijeme kada su nastavu pohađali u iznimno teškim uvjetima ostvarivali zapažene rezultate na raznim gradskim, županijskim i državnim natjecanjima. Ipak, unatoč odličnim rezultatima već sada je vidljivo niz propusta.

Tako je svaki toalet različite boje, pristup školi nije asfaltiran u cijelosti, a krovište prokišnjava te će se uskoro morati sanirati. Svjestan problema Jovanović je najavio da su u Ministarstvu regionalnog razvoja osigurana sredstva za sve moguće propuste i sanacije. Najavio je i da će uskoro i školska dvorana biti obnovljena s čime će Tehnička škola Nikola Tesla postati škola za 21. stoljeće.

>>Kino Europa: Ako treba, zatvorit ćemo, samo da se obnovi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije